02/07/2012
Nieuwe foto’s van Veldhoven en Berghem toegevoegd


02/07/2012
Verslag Berghem
Zaterdag 23 juni was het de race op het kartcircuit van Berghem. Het was stralend weer en hadden er veel zin in. Het circuit was nu anders gelegd dus tijden van eerdere races hadden we niks aan. De training verliep wel goed maar nog niet super en na wat veranderingen ging het in de kwalificatie een stuk beter, een 4e tijd.
Race 1 begon en ik had een goede start. Helaas bij de hairpin gaf ik iets teveel ruimte waardoor ik aan de kant werd gedrukt en direct 3 rijders voorbij kwamen. Gelukkig kon ik er later weer één terugpakken maar de rest was al weg, maar ze waren ook iets sneller dan mij dus kon ze niet bijhouden. Ik eindigde dan ook als 5e.
Race 2 had ik weer een goede start en hoopte ik op een beter resultaat. Maar nu werd ik weer door de wat snellere ingehaald en werd ik weer 5e. Maar ik heb lekker gereden.


02/07/2012
Verslag Veldhoven
Beetje laat maar ja, druk...
Het was weer even wennen maar het ritme kwam al snel redelijk terug en in de kwalificatie reed ik naar een 2e tijd waar ik zeker tevreden over was maar er zat nog meer in. Het was wel in de regen maar ja hopelijk zo een podium plaats.
Race 1 begon en ik was goed weg op de regenbanden omdat de baan nog zeiknat was. Phil Ruitenberg haalde me even later in en sloeg een gat maar ik kwam steeds beter in mijn ritme waardoor ik het gat weer beetje bij beetje dichtreed. Toen kwamen we bij de laatste coureurs die we gingen dubbelen. Phil kon er redelijk snel voorbij maar ik niet. Ze kregen de blauwe vlag een paar keer maar gingen niet aan de kant. Aangezien het nat was en we op een kartbaan met veel rubber reden is er maar één schone strook om op te remmen/rijden en uitremmen op het gladde ernaast ging niet. Een rondje later was ik er voorbij maar Phil was al een eind weg. Nu wilde ik nog iets harder maar helaas. Bij een redelijk snelle rechterbocht was ik mijn voorwiel kwijt en daar gleed ik. Snel weer opstappen. Gelukkig had ik al een redelijke voorsprong en reed ik de race als 5e uit.
Race 2 begon ook goed en nu op slicks omdat de baan net droog was. Helaas waren mijn banden niet meer zo goed en gleed mijn voor- en achterwiel in de bochten waardoor ik niet meer harder kon. Het waren namelijk banden waar ik al eerder mee gereden had en al bijna een jaar oud. Gelukkig ging het nog wel redelijk goed waardoor ik als 4e eindigde.


04/05/2012
Laten we het weer eens proberen...
Na de crash vorige jaar mei in Emmen heb ik nog 1x geracet in Zwolle wat op zich erg goed ging maar de 2e race moest ik opgeven ivm mijn schouder. Nu is deze nog steeds niet goed hersteld maar ik wil toch proberen een aantal races te rijden. Morgen in Veldhoven gaan we dit weer voor het eerst proberen. Sinds Zwolle heb ik niet meer op een racer of motor gezeten dus het zal even wennen zijn.
Hopelijk blijft het droog en heb ik geen last van mijn schouder.

Volgende week volgt het verslag van deze race.


19/09/2011
Terug aan de top!
Na de crash van 7 mei had ik niet meer gereden. Omdat het met mijn schouder steeds wat beter gaat wilde ik proberen nog een race te rijden en kijken hoe lang ik het vol kon houden. Wel heb ik er nog elke dag last van maar ik hoopte een halve wedstrijd te kunnen rijden.
Zaterdag 17 september vertrokken we vroeg naar Zwolle. Snel tent opzetten, racer keuren en mijn nieuwe helm en handschoenen want die waren kapot na de crash. De vrije training verliep vrij goed. Wel had ik er wat last van dus goed mijn schouder en arm laten rusten voor de kwalificatie. Die verliep nog beter want na een paar ronden had ik de snelste tijd. Steeds reed ik er weer een paar tienden af en dat moest wel want de concurrenten gingen ook steeds sneller. Na een tijd dacht ik, nu is het mooi geweest en moet ik mijn krachten bewaren voor de race. Niemand kwam meer over mijn tijd heen en had ik de pole wat ik helemaal niet verwacht had.
Snel klaar maken voor de race en rusten. Ik hoopte dat ik het tempo van de kopgroep heel de race kan volgen, afwachten maar. Race 1 begon met een goede start en als eerste reed ik de bocht in. Direct zette ik flink het gas erop en kon alleen Phil Ruitenberg mij volgen. Wiel aan wiel reden we de wedstrijd. Na een gegeven moment had ik een klein gaatje maar mijn schouder en armen wilden niet meer lekker meewerken waardoor ik iets langzamer ging rijden. Phil zat direct weer in mijn wiel. Toen zag ik dat het nog 2 ronden was en probeerde ik het vol te houden met deze snelheid en dat lukte. Als eerst kwam ik over de finish. Wat een super comeback! Dit had ik helemaal niet verwacht maar ik was ook helemaal op.
In race 2 hoopte ik de dubbel te pakken maar ik voelde ook dat mijn schouder en armen verre van fit waren. Weer had ik een goede start en reed ik weg van de rest van het veld. 3 à 4 seconden bedroeg de voorsprong maar daarna ging het niet meer. De rondetijden liepen hard op en ik verremde me een paar keer. Ik werd al ingehaald door Danny Hulst en even later door nog 3 coureurs. Toen besloot ik maar te stoppen omdat het beter zou zijn voor mijn schouder. Jammer maar ik had niet gedacht dat het zo goed zou gaan en daar was ik super blij mee.

Foto's Zwolle toegevoegd.


13/05/2011
Foto's Emmen toegevoegd.


08/05/2011
Big crash in Emmen
Vrijdagavond vertrokken Richard en ik naar Emmen om zaterdag te racen. Zaterdag was het super warm weer en het beloofden mooie wedstrijden te gaan worden. Eerste training verliep aardig. Na een kleine aanpassing reden we in de kwalificatie naar de 3e tijd.

Race 1 begon en ik dook als 3e de eerste bocht in. Op het rechte stuk over start/finish kwam ik uit Phil zijn slipstream maar toen ik naast hem reed stuurde hij opeens hard naar rechts waar ik reed. We raakten elkaar en gingen hard onderuit. Helaas kwam ik er het slechtst van af.

Eerst ben ik verzord door het EHBO-team en daarna met ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
In het ziekenhuis zijn foto's gemaakt waar ze uit opmaakten dat de spieren rond een kapsel in mijn schouder zijn gescheurd. Eerst wilden ze het opereren maar na overleg met een andere arts moet ik eerst 2 weken een mitella om en rustig aan doen. Als het dan niet goed geneest word ik geopereerd. Eind deze week moet ik al voor controle of de genezing goed verloopt.
Ook heb ik door de val 2 vingers geschaafd/verbrand. Door het glijden over het asfalt waren mijn handschoenen kapot gegaan. Eén vinger valt wel mee maar die ander was flink geschaafd en verbrand. Misschien moet ik daarmee naar een specialist omdat de huid misschien te strak aangroeit en daardoor mijn vinger niet meer kan bewegen.

De komende races kan ik dan ook niet meedoen. Erg jammer aangezien ik 2e in het klassement stond.


26/04/2011
Tweemaal 2e plaats in Brakel
2e Pasen racen we altijd in Brakel. Gelukkig was het goed weer en we hadden er veel zin in. 's Ochtends vroeg vertrokken om op tijd in te schrijven en de racer te laten keuren.

De vrije training verliep goed. De afstelling werd nog wat aangepast en reden daarmee in de kwalificatie naar de pole-position.

Race 1 begon met een slechte start. De motor viel dood maar ik kon wel snel verder. Helaas lag ik nu 4e. 1 ronde later wist ik nr. 3 in te halen en nog een paar ronden later de nr. 2. Nr. 1 Wesley Jonkers had toen al een gat geslagen ten opzichte van de nr. 2 en ik probeerde het gat te dichten. Meter voor meter kwam ik dichterbij. Helaas had ik een bijna high-sider maar gelukkig kon ik op mn racer blijven zitten. Het gat was nu weer een stuk groter. Weer maar flink pushen om dichterbij te komen en het lukte. Helaas duurde de wedstrijd te kort. Pas aan het eind van de laatste ronde kwam ik in zijn achterwiel en omdat hij een iets snellere racer heeft kon ik op het rechte eind niet uit zijn slipstream komen en werd ik 2e.

Race 2 begon iets beter. Omdat ik nu wat voorzichtiger startte kwamen er toch 2 voorbij. Even later kon ik de nr. 2 inhalen maar Wesley had alweer een voorsprong. Nu kreeg ik het gat niet meer gedicht en liep hij iets meer uit. Zo werd ik nu weer 2e.


13/04/2011
2e en 3e plaats Berghem
De tweede wedstrijd van het seizoen werd onder zonnige omstandigheden verreden op het circuit van Berghem. De eerste training verliep goed alleen de quickshifter haperde wat. We dachten dat we het opgelost hadden maar in de kwalificatie was het niet veel beter maar reden we wel naar de 3e trainingstijd.

Race 1 begon met een redelijk goede start en ik kwam als 2e door de 1e bochte achter Phil Ruitenberg. Op een aantal plaatsen was ik sneller en ik keek waar ik hem het beste kon passeren totdat plots Welsey Jonkers me voorbij schoot. Bijna een ronde later had ik Weshley bijna te pakken maar door de manoeuvre zat ik in een te hoge versnelling en miste ik net het vermogen om helemaal langs hem te komen zodat hij nog steeds voor me reed. Wiel aan wiel reden we met z'n drieën verder. Even later passeerde Wesley Phil. Phil die dat nog snel goed wilde maken gaf gas, maar verloor daardoor grip aan de achterkant en legde zijn racer op één oor. Gelukkig kon ik hem voorbij schieten en samen met Wesley verder rijden. De tijden gingen omlaag en een aantal ronden streden we wiel aan wiel maar Wesley versnelde het tempo wat dat ik niet goed kon volgen en er ontstond een gaatje. Bij het inhalen van een achterblijver ging het mis. Deze kreeg de blauwe vlag maar ging niet van het gas; ik wilde hem nog snel inhalen maar kreeg het niet meer aangeremd en vloog het zand in. Gelukkig kon ik de racer overeind houden en snel terug de baan op maar Wesley was natuurlijk gevlogen. Omdat het zand op mijn banden zaten vloog ik er een paar bochten later bijna af en besloot ik maar de 2e plaats veilig te stellen. Achter me was een groot gat dus niemand had me ingehaald en zo reed ik naar de 2e plaats.

Race 2 verliep wat minder goed. De start was minder en kwam als 4e door. Helaas werd ik wat opgehouden door de nr 3 die ik een ronde later passeerde. Wesley en Phil hadden daardoor al een gat geslagen wat ik niet meer kon dichten. Achter me ontstond ook een groot gat waardoor ik nu 3e werd.


21/03/2011
Goed begin seizoen 2011
Seizoen 2011 is begonnen. Afgelopen zaterdag hadden we een officiële trainingsdag in Lelystad en zondags de eerste wedstrijddag van 2011. De trainingsdag verliep goed tot de laatste trainingsronde. De schakelas was kapot maar konden we gelukkig repareren om dat onderdeel uit een reserveblok te halen en in mijn blok te monteren.
Zondags verliep de training goed. De baan was nog koud en dat was te zien aan de rondetijden, maar in de kwalificatie ging het een stuk harder. Met een mooie tijd kwalificeerde ik me als tweede.
Race 1 begon en ik had geen super start. Als 3e kwam ik de eerste bocht door en na een paar keer flink pushen bij de nr. 2 had ik bijna een highsider. Ik vloog uit het zadel en ook mn voeten van de voetsteunen maar belandde gelukkig weer terug in het zadel. Daardoor had de nr. 4 (Phil Ruitenberg) mij ingehaald en waren hij en Geert Jellema een eindje weg. Langzaam liep ik op hen in. Phil wilde Geert inhalen en dat ging mis. Phil viel maar ik moest flink remmen voor hem en met een bocht om hem heen, waardoor Geert gevlogen was. Een paar ronden later verremde Geert zich en viel ook. Zo werd ik nog mooi 2e.
Race 2 begon beter. Na een snelle start reed ik als 2e achter Wesley Jonkers en namen we snel wat afstand van de rest. Maar helaas kon ik Wesley niet volgen en reed hij langzaam van mij weg. Voor de rest ging het allemaal goed en werd ik weer 2e.